Starthandeling bouw zonnepark Belvédère

23 januari 2020

Op 23 januari jl. vond de formele starthandeling voor de bouw van het zonnepark Belvédère plaats. Deze werd verricht door wethouder Krabbendam samen met Ruud Bollen van de Universiteit Maastricht en Dick Rootert van Bodemzorg Limburg. De planning is dat het park eind juli in werking treedt.

Lees verder

Contract zonnepark Belvédère ondertekend

17 oktober 2019

Volta Solar en Bodemzorg Limburg tekenen overeenkomst voor de bouw en het onderhoud van zonnepark Belvédère.

Lees verder

Uitzichtpunt Kulberg

17 maart 2019

In de gemeente Horst aan de Maas ligt de voormalige stortplaats Zuringspeel. Een deel van deze locatie is in gebruik als golfbaan. Het resterende deel is ingericht voor natuur en extensieve recreatie. Samen met de Stichting Cultureel Erfgoed Zwarte Plak (CEZP) is een plan gemaakt voor het creëren van een 8 meter hoog uitzichtpunt boven op de op 25 meter, boven het maaiveld liggende, voormalige stort. 

Lees verder

Mountainbiken op Het Tiende Vrij in Eijsden

18 december 2017

De mountainbike groep Bikers oet Eèsjde heeft in 2016 bij Bodemzorg Limburg een voorstel ingediend voor de aanleg van een mountainbikeparcours op de gesloten stortplaats Het Tiende Vrij in Eijsden, waar met name de mountainbikende jeugd zich sportief kan uitleven. 

Lees verder

Natuur op een berg van 45 meter afval

28 april 2017

 “In Limburg zijn veel afgravingen, volgestort met afval”. In Dagblad Trouw is op 28 april jl. een artikel gepubliceerd over de nazorg op de locaties Het Kreupelbusch en Beukenberg. 

Lees verder