Aanleg zonneparken op gesloten stortplaatsen

1 november 2018

In opdracht van Bodemzorg Limburg is een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden om zonneparken aan te leggen op een aantal van onze voormalige stortplaatsen. Op dit moment betreft het de locaties Belvédère te Maastricht, Het Kreupelbusch te Landgraaf en Bocholtz te Simpelveld. Met de betrokken gemeenten is overleg gevoerd om vast te stellen of de bereidheid bestaat om mee te werken aan zo’n ontwikkeling.

Lees verder

Algemene Vergadering 2018

5 oktober 2018

Op 29 november 2018 om 13.30 uur vindt een extra Algemene Vergadering plaats in Theaterhotel De Oranjerie te Roermond. Onderwerp van bespreking is de realisatie van een aantal zonneparken op gesloten stortplaatsen.

Lees verder

Inventarisatie Navoslocaties

3 oktober 2018

In 2010 hebben de gemeenten in Limburg als aandeelhouders van Bodemzorg Limburg besloten dat zij de mogelijkheid krijgen om het eigendom van gesloten stortplaatsen, die voor nazorg in aanmerking komen, aan ons over te dragen. Elke gemeente betaalt daarvoor jaarlijks een zogenaamde solidariteitsbijdrage ad € 0,25 per inwoner.

Lees verder

Uitzichtpunt Kulberg

4 januari 2018

In de gemeente Horst aan de Maas ligt de voormalige stortplaats Zuringspeel. Een deel van deze locatie is in gebruik als golfbaan. Het resterende deel is ingericht voor natuur en extensieve recreatie. Samen met de Stichting Cultureel Erfgoed Zwarte Plak (CEZP) is een plan gemaakt voor het creëren van een 10 meter hoog uitzichtpunt boven op de op 25 meter, boven het maaiveld liggende, voormalige stort. 

Lees verder

Mountainbiken op Het Tiende Vrij in Eijsden

18 december 2017

De mountainbike groep Bikers oet Eèsjde heeft in 2016 bij Bodemzorg Limburg een voorstel ingediend voor de aanleg van een mountainbikeparcours op de gesloten stortplaats Het Tiende Vrij in Eijsden, waar met name de mountainbikende jeugd zich sportief kan uitleven. 

Lees verder